I början av april flyttar vi vår verksamhet till en helt ny produktionsanläggning för livsmedel i Lovisebergs industriområde i Botkyrka i närheten av E4.

Byggnationen är på ca 5 600 kvm och bygget har planerats och genomförts med höga krav på klimatmål för verksamheten. Solceller på taket täcker en stor del av elbehovet, överskottsvärme från kyla och värme ger egen försörjning och alla köldmedier är fria från skadliga insatser.

– Nu håller vi på att slutföra en satsning som vi planerat för under ett antal år. Nämligen att skapa en modern och hållbar livsmedelsanläggning där vi kan fortsätta att växa under ett antal år med vår inriktning på växtbaserade livsmedel, säjer Serdar Öztenar, VD, som tillsammans med Pelin Öztenar är huvudägare och varit med att byggt upp företaget sedan starten.

– De senaste två-tre åren har efterfrågan på våra produkter ökat stort och för att kunna växa vidare var vi tvungna att bygga eget. Nu kommer vi också att få helt nya möjligheter med produktutveckling och lab-analyser för att driva på innovationer och utveckling, fortsätter Serdar.

Idag distribueras Bosphorus olika produkter över stora delar av landet. Produkterna är indelade i olika varumärken som riktar som mot skilda segment och målgrupper (här hittar du alla varumärken och produkter). Devisen är att producera bra mat för alla. Lösviktsrätter för delidisken, husmanskost, sallader och veganrätter är några exempel från det breda sortimentet.

– Den här satsningen har genomförts under covid19-året men vi är helt övertygade om att det är ett riktigt beslut och att vi nu står starkare för att gå vidare inom vår nisch med kylda växtbaserade livsmedel, avslutar Serdar.