Om Bosphorus

Lär känna Bosphorus

Pionjärer inom färdig medelhavsmat

Sedan starten 2002 har vår målsättning varit att skapa lösningar inom färdigmat som på samma gång är smakrik, välgörande och hållbar. Det började med en liten cateringverksamhet i Stockholm vars specialitet var att tillaga moderna rätter baserade på mångtusenåriga recept från Östra Medelhavet. Vi kan kalla oss pionjärer i Sverige inom färdig medelhavsmat.

En producent – tusen smaker

Vi har fortsatt att skapa unika matkoncept som förmedlar livskvalitet, idag är Bosphorus matkluster en komplett leverantör med ett brett sortiment av kylda maträtter som distribueras över hela Sverige.

Enportionsrätter, delipack, familjepack och wraps är några av formaten vi packar vår mat i. Oavsett förpackning och storlek är den extra tillsatta kärleken i maten alltid densamma.

Du hittar våra färdigpackade rätter i disken hos matvaruaffärer i flertalet städer runtom i Sverige. Vill du komponera din egen matlåda är du varmt välkommen till oss personligen på Bosphorus Meze Store i Hötorgshallen, Stockholm.

Vi erbjuder även ett sextiotal rätter i lösvikt som levereras direkt till landets delikatessdiskar och som också går att avnjuta genom vår cateringservice. Vi vet att råvaror som fått kärlek och omsorg också ger godast smak. För oss handlar det om ren mat utan något krångel.

Kvalitet och hållbarhetsarbete över tid

I vårt matkluster i södra Stockholm närförädlar vi färsk mat från grunden. Vi använder enbart kött och kyckling från svenska gårdar.  2019 anslöt vi oss till European Chicken Commitment, ECC 2026, en policy framtagen av djurrättsorganisationer inom EU, en policy som bl.a innebär att minst 20 % av den kycklingen vi köper in kommer att ha haft tillgång till utevistelse. Vi har även på eget initiativ beslutat att fasa ut burägg under 2020. Beslutet inkluderar alla typer av ägg som förekommer i vår produktion.

Matinnovation är vår väg framåt till god och näringsrik mat som både du och världen mår bra av. Våra konsumenters matmedvetenhet är något vi uppskattar och uppmuntrar, och vår vision är att vara det självklara valet i färdigmatskylen.

Vår Kvalitetspolicy kan du läsa här.

Här kan du ta del av vårt Hållbarhetsdokument 2021. Där redovisar vi vårt löpande arbete och våra målsättningar för framtiden.

Bosphorus är certifierade enligt FSSC 22000 (Food Safety System Certification 22000), en kombination av
ISO 22000:2018, ISO/TS 22002-1:2009 med tillägg av FSSC 22000 krav (version 5). Det betyder att det finns tydligt framarbetade riktlinjer för hur kvalitetsarbetet ska bedrivas och utvecklas på Bosphorus.

Vi arbetar ständigt med utvecklingen av näringsinnehåll, råvaror, ingredienser och inte minst med att tillsatserna ska granskas mot EU:s ekologiska lista. Vi har arbetat fram egna riktlinjer vad gäller GMO, industriellt framställda transfetter och smakförstärkare (så som glutamat). Vi satsar istället på växtbaserade maträtter där råvarorna är närodlade och KRAV-märkta. Till rätter som inte är vegetariska använder vi enbart kött eller kyckling från svenska gårdar.

Vi har kontroll på alla steg i livsmedelskedjan och är noggranna med att säkra alla led i processen. Råvarans ursprung kontrolleras av noggrant utvalda leverantörer, vi närförädlar all mat i vår egen livsmedelsanläggning och vi arbetar aktivt med framtagna riktlinjer för att förebygga hälsofaror. Produktsäkerheten är något vi är stolta över!

Bosphorusfamiljen

Bosphorus tillhör idag en av de medelstora producenterna inom segmentet kyld färdigmat. Vårt långsiktiga engagemang, uppbyggandet av en säker livsmedelsanläggning och produktion av hög standard och kvalité speglas i alla våra produkter. Bosphorus matkluster har de bästa förutsättningarna för att axla en betydande roll i utvecklingen mot en hållbar framtid. Vi tror att delaktighet, dialog och kvalité går hand i hand. Tillsammans med  fantastiska medarbetare har vi skapat en matoas med mycket hjärta och passion.

Välkommen med på vår matresa.

/Serdar Öztenar, VD

CSR-arbete

Bosphorus matkluster är stolta sponsorer till:

Partner Samhällsmatchen 2019

Samhällsmatchen är samlingsnamnet på Hammarby Fotbolls insatser i samhället. Projektet fokuserar på tre målområden: Hälsa, Sysselsättning och Jämlikhet. Dessa mål har definierats utifrån tre av FNs 17 globala hållbarhetsmål:

  • Hälsa och välbefinnande (mål 3)
  • Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt (mål 8)
  • Minskad ojämlikhet (mål 10)

Här kan du läsa mer om Samhällsmatchen och Hammarby Fotbolls arbete.

 

Säkra varje unge

Säkra varje Unge

Säkra varje Unge är en icke-vinstdrivande Stiftelse som arbetar för att förhindra sexuella övergrepp på barn genom förebyggande arbete och gratis utbildningar till Sveriges alla kommuner så detta sprids till samtliga barn, ungdomar och vuxna.

Stiftelsen är politiskt och religiöst obunden, läs mer om deras viktiga arbete: www.sakravarjeunge.se

 

 

Narkotikafri Skola

RNS För en narkotikafri skola

Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle, RNS, är en ideell organisation som arbetar genom förebyggande arbete i form av föreläsningar, kostnadsfria rådgivningar, utbildningsmaterial med mera.

Läs mer på www.rns.se och www.narkotikafriskola.se.