Lär känna Bosphorus

Sedan starten 2002 har vår målsättning varit att skapa smakrik, välgörande och hållbar färdigmat. Det började med en liten cateringverksamhet i Stockholm där specialiteten var att tillaga moderna rätter baserade på mångtusenåriga recept från Östra Medelhavet. Vi kan kalla oss pionjärer i Sverige inom färdig medelhavsmat.

En producent – tusen smaker

Vi har fortsatt att skapa unika matkoncept som förmedlar livskvalitet, idag är Bosphorus matkluster en komplett leverantör med ett brett sortiment av kylda maträtter som distribueras över hela Sverige.

Enportionsrätter, delipack, familjepack och wraps är några av formaten vi packar vår mat i. Oavsett förpackning och storlek är den extra tillsatta kärleken i maten alltid densamma.

Du hittar våra färdigpackade rätter i disken hos matvaruaffärer i flertalet städer runtom i Sverige. 

Vi erbjuder även ett sextiotal rätter i lösvikt som levereras direkt till landets delikatessdiskar och som också går att avnjuta genom vår cateringservice. Vi vet att råvaror som fått kärlek och omsorg också ger godast smak. För oss handlar det om ren mat utan något krångel.

Kvalitet och hållbarhetsarbete över tid

I vår energismarta livsmedelsanläggning i södra Stockholm närförädlar vi färsk mat från grunden.

På Bosphorus har vi sedan starten 2002 fokuserat på att kunna erbjuda en variation av växtbaserade middagsalternativ och komplementrätter. Det här känns extra viktigt nu när priserna på världsmarknaden gör det svårt för hushållen att få ihop ekonomin och samtidigt kunna sätta nyttig och balanserad kost på bordet.

Vår motivation att vidareutveckla vårt utbud av växtbaserade rätter och prova att ta fram nya kombinationer och format får ytterligare energi av samhällsläget. I en skakig värld som sätter upp hinder för hållbarhetsarbete är vi stolta att vi håller vi fast vid vår linje. 

Vår Kvalitetspolicy kan du läsa här och i vårt Hållbarhetsdokument redovisar vi vårt löpande arbete och våra målsättningar för framtiden.

Bosphorus är certifierade enligt FSSC 22000 (Food Safety System Certification 22000), en kombination av ISO 22000:2018, ISO/TS 22002-1:2009 med tillägg av FSSC 22000 krav (version 5). Det betyder att det finns tydligt framarbetade riktlinjer för hur kvalitetsarbetet ska bedrivas och utvecklas på Bosphorus.

Vi arbetar ständigt med utvecklingen av näringsinnehåll, råvaror, ingredienser och inte minst med att tillsatserna ska granskas mot EU:s ekologiska lista. Vi har arbetat fram egna riktlinjer vad gäller GMO, industriellt framställda transfetter och smakförstärkare (så som glutamat). Vi satsar istället på växtbaserade maträtter där råvarorna är närodlade och KRAV-märkta.

Vi har kontroll på alla steg i livsmedelskedjan och är noggranna med att säkra alla led i processen. Råvarans ursprung kontrolleras av noggrant utvalda leverantörer, vi närförädlar all mat i vår egen livsmedelsanläggning och vi arbetar aktivt med framtagna riktlinjer för att förebygga hälsofaror. Produktsäkerheten är något vi är stolta över!

Bosphorusfamiljen

Bosphorus tillhör idag en av de medelstora producenterna inom segmentet kyld färdigmat. Vårt långsiktiga engagemang, uppbyggandet av en säker livsmedelsanläggning och produktion av hög standard och kvalité speglas i alla våra produkter. Bosphorus matkluster har de bästa förutsättningarna för att axla en betydande roll i utvecklingen mot en hållbar framtid.

Vi tror att delaktighet, dialog och kvalité går hand i hand. Tillsammans med fantastiska medarbetare har vi skapat en matoas med mycket hjärta och passion.

Välkommen med på vår matresa!

/Serdar Öztenar, VD

CSR-arbete

Bosphorus matkluster är stolta sponsorer till:

Officiell Partner, Partner Samhällsmatchen

Huvudpartner Dam och Officiell matleverantör till Hammarby Fotbolls Damer

Bosphorus är Officiell Partner till Hammarby, Huvudpartner Dam och även Officiell leverantör av mat till Hammarbys damer.

Samhällsmatchen är samlingsnamnet på Hammarby Fotbolls insatser i samhället. Projektet fokuserar på tre målområden: Hälsa, Sysselsättning och Jämlikhet. Dessa mål har definierats utifrån tre av FNs 17 globala hållbarhetsmål:

  • Hälsa och välbefinnande (mål 3)
  • Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt (mål 8)
  • Minskad ojämlikhet (mål 10)

Här kan du läsa mer om Samhällsmatchen och Hammarby Fotbolls arbete.

Säkra varje unge

Stiftelsen FTS Säkra Varje Unge är en icke-vinstdrivande organisation med syftet att förhindra sexuella övergrepp på barn och gromning genom förebyggande arbete och gratis utbildningar för alla vuxna, barn och ungdomar i hela Sverige.

Stiftelsen är politiskt och religiöst obunden och utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter, Barnkonventionen, läs mer om deras viktiga arbete.

Giving People

Giving People är en hjälporganisation som arbetar för att motverka ekonomisk utsatthet och den barnfattigdom som finns i Sverige. På grund av covid-19 har antalet familjer i akut behov av hjälp ökat lavinartat. Arbetslöshet, förlorad inkomst, vård av barn, karantän och stängda skolor pressar hårt på familjernas redan ansträngda ekonomi. Vi hanterar ansökningar sju dagar i veckan, från morgon till sen kväll. Målsättning är att de med akuta behov som söker ska ha fått hjälp inom 72 timmar med matkassar och andra förnödenheter.

Detta är möjligt tack vare stödet från våra företagare. Tillsammans gör vi skillnad. Läs mer om Giving Peoples viktiga arbete: givingpeople.se

RNS – För en narkotikafri skola

Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle, RNS, är en ideell organisation som arbetar genom förebyggande arbete i form av föreläsningar, kostnadsfria rådgivningar, utbildningsmaterial med mera.

Läs mer på www.rns.se och www.narkotikafriskola.se.