Om Bosphorus

Lär känna Bosphorus

Pionjärer inom färdig medelhavsmat

Sedan starten 2002 har vår målsättning varit att skapa lösningar inom färdigmat som på samma gång är smakrik, välgörande och hållbar. Det började med en liten cateringverksamhet i Stockholm vars specialitet var att tillaga moderna rätter baserade på mångtusenåriga recept från Östra Medelhavet. Vi kan kalla oss pionjärer i Sverige inom färdig medelhavsmat.

En producent – tusen smaker

Vi har fortsatt att skapa unika matkoncept som förmedlar livskvalitet, idag är Bosphorus matkluster en komplett leverantör med ett brett sortiment av kylda maträtter som distribueras över hela Sverige.

Enportionsrätter, delipack, familjepack och wraps är några av formaten vi packar vår mat i. Oavsett förpackning och storlek är den extra tillsatta kärleken i maten alltid densamma.

Du hittar våra färdigpackade rätter i disken hos matvaruaffärer i flertalet städer runtom i Sverige. Vill du komponera din egen matlåda är du varmt välkommen till oss personligen på Bosphorus Meze Store i Hötorgshallen, Stockholm.

Vi erbjuder även ett sextiotal rätter i lösvikt som levereras direkt till landets delikatessdiskar och som också går att avnjuta genom vår cateringservice. Vi vet att råvaror som fått kärlek och omsorg också ger godast smak. För oss handlar det om ren mat utan något krångel.

Kvalitet och hållbarhet över tid

I vårt matkluster – under ett och samma tak – närförädlar vi färsk mat från grunden. Matinnovation är vår väg framåt till god och näringsrik mat som både du och världen mår bra av. Våra konsumenters matmedvetenhet är något vi uppskattar och uppmuntrar, och vår vision är att vara det självklara valet i färdigmatkylen.

Bosphorus är certifierade enligt FSSC 22000, en kombination av ISO 22000 och IS/TSS 22002-1 standard. Det betyder att det finns tydligt framarbetade riktlinjer för hur kvalitetsarbetet ska bedrivas och utvecklas på Bosphorus.

Vi arbetar ständigt med utvecklingen av näringsinnehåll, råvaror, ingredienser och inte minst med att tillsatserna ska granskas mot EU:s ekologiska lista. Vi har arbetat fram egna riktlinjer vad gäller GMO, industriellt framställda transfetter och smakförstärkare (så som glutamat). Vi satsar istället på växtbaserade maträtter där råvarorna är närodlade och KRAV-märkta. Till rätter som inte är vegetariska använder vi enbart kött eller kyckling från svenska gårdar.

Vi har kontroll på alla steg i livsmedelskedjan och är noggranna med att säkra alla led i processen. Råvarans ursprung kontrolleras av noggrant utvalda leverantörer, vi närförädlar all mat i vår egen livsmedelsanläggning och vi arbetar aktivt med framtagna riktlinjer för att förebygga hälsofaror. Produktsäkerheten är något vi är stolta över!

Bosphorusfamiljen

Bosphorus tillhör idag en av de medelstora producenterna inom segmentet kyld färdigmat. Vårt långsiktiga engagemang, uppbyggandet av en säker livsmedelsanläggning och produktion av hög standard och kvalité speglas i alla våra produkter. Bosphorus matkluster har de bästa förutsättningarna för att axla en betydande roll i utvecklingen mot en hållbar framtid. Vi tror att delaktighet, dialog och kvalité går hand i hand. Tillsammans med  fantastiska medarbetare har vi skapat en matoas med mycket hjärta och passion.

Välkommen med på vår matresa.

/Serdar Öztenar, VD