Bosphorus och Serdar Öztenar har mottagit utmärkelsen Årets Företagare 2022. Ett pris som varje år delas ut av organisationen Företagarna Botkyrka Salem. Plakat och diplom delades ut på Företagarnas julmiddag på torsdagkvällen den 8 december.

Juryns motivering lyder som följer:

”Med goda resultat och en fantastisk hantering av pandemin har de lyckats behålla både tillväxt och ett gott humör. Med en tydlig vision att producera miljövänlig och hälsosam mat är hela 86% av produktionen helt växtbaserad. Allt arbete präglas av miljötänk och de samarbetar med lokala företag och stöttar lokala föreningar för att vara med och bidra till ett bättre samhälle för alla. De når ut till en bred målgrupp med produkter som passar de flesta. Med sitt engagemang i kommunen har de drivit många frågor för att gynna alla företag i Botkyrka. Från hemmaköket till att idag ha över 50 anställda har de vuxit sig till en etablerad och pålitlig aktör på marknaden.”

Detta firades också av Botkyrka kommun tisdagen den 6 december på ett lunchevent på Subtopia i Alby där näringslivet och kommunens representanter samlats för nätverksträff med panelsamtal och mingel.

Vi tackar Företagarna Botkyrka Salem för utmärkelsen som vi är mycket stolta över. Vi tackar också Botkyrka kommun för det fina firandet av oss företagare.

Det här ser vi som en bekräftelse på att vi är på rätt väg och det ger oss extra energi att hugga i och fortsätta vårt arbete. Vi vill också passa på att tacka hela vår personalstyrka som har en stor del i det här.