Måndagen den 29 nov fick vi på Bosphorus fint lunchbesök av Prins Daniel Fellowship som spenderade en heldag i Botkyrka kommun. Dagen var fylld av aktiviter som inspirationsföreläsningar i skolor och möten med företagare och näringsliv.

Rana Malaki, företagslots på Botkyrka kommun och värd för lunchen, skriver så här i ett LinkedIn-inlägg om dagen:

”Under en heldag i Botkyrka kommun träffade Prins Daniel och hans Fellowship både gymnasieelever och företagare.

På förmiddagen var fokuset på ungt företagande. Prins Daniel Fellowship åkte sedan vidare till Bosphorus matkluster som stod som värd tillsammans med Botkyrka där lokala företagare var inbjudna till lunchen.

Botkyrkas kommunstyrelseordförande Ebba Östlin hälsade alla välkomna till följd av Jan-Åke Henriksson styrelseordförande för Bosphorus som också välkomnade alla.

Under lunchen berättade lokala företagare om sin företagaresa: Serdar Öztenar om Bosphorus matkluster, Michael Treschow om Tillväxt Botkyrka, Anneli Markgren om DeLaval Saleh Karrani om Miljonbemanning samt Ingela Lundstedt om FORMGUMMITEKNIK FOGUTEK AB.

Det var väldigt inspirerande att lyssna på företagens framgångsresa och hur de lyckats få sina företag att växa trots vissa utmaningar som företagen mött. Men med stark vilja, driv och stort engagemang har de visat att man kan komma hur långt som helst och vara goda exempel för andra företag.

Vill tacka de lokala företagen som deltog och delade med sig av sina erfarenheter, idéer samt för det goda samarbetet med Botkyrka kommun.

Även ett stort tack till Serdar Öztenar för att vi fick komma till Bosphorus och för den goda maten, pionjärer inom färdiglagad medelhavsmat.

Efter lunchen följde ett studiebesök på kulturklustret Subtopia i Alby där duktiga eldsjälar och entreprenörer som The Good Talents, Changers Hub och D.I.T berättade om sina insatser för att inspirera ungdomar att bli entreprenörer.”

Foton: Oskar Omne