Tips på glutenfri lunch som även är färdig att serveras

I Bosphorus matkluster har vi en strävan efter att kunna erbjuda färsk, naturlig och färdiglagad mat till alla människor. Även till dig som är glutenintolerant eller som bara föredrar att skippa vetemjölet i din kost. Här kommer därför:

Tips på 5 färdiglagade rätter som passar perfekt till dig som vill ha en glutenfri lunch:

#1. Smartmeals: Vegan meal

Smartmeals är ett innovativt matkoncept som skapats med mycket hjärta. Mycket vegetariskt, mycket ekologiskt och stort fokus på smakupplevelsen. Lådan som heter Smartmeals Vegan meal är helt glutenfri och innehåller: Grönsaksspett med aubergine, zucchini och rödpaprika, quinoa-pilaff, grillad majskolv, bönsalsa med koriander, tabullehsallad och rosa hummus.

Glutenfri lunch - Vegan Meal Smartmeals

#2. Bosphorus: Quinoa Kyckling

Med Bosphorus-serien vill vi erbjuda en hälsosam och variationsrik smakupplevelse med influenser från östra Medelhavet. Det här är rätter som har följt med sedan företagets start för 18 år sedan, helt enkelt för att de fortfarande är lika populära. Den här färdigrätten innehåller: Quinoa (röd, svart och vit), marinerad kycklingbröstfilé, grillade medelhavsgrönsaker (broccoli, haricoverts, paprika), stekt morot, kidneybönor och salladsdressing.

 

#3. Fresh Food: Grönsallad Grekisk

Genom vårt koncept Fresh Food erbjuder vi ett klassikt sortiment av produkter som har stor efterfrågan. Den här grekiska salladen innehåller en salladsmix med morötter, kidneybönor, vitost, oliver, peperoni, cocktailtomat, rödlök och salladsdressing.

#4. Wobble ’n shake: Shake Vegansallad Quinoa

Wobble ’n Shake är en fräsch shakesallad och det senaste tillskottet i Bosphorus matklusters färska färdigmatsortiment. En vegansallad i lager som en regnbåge är inte bara iögonfallande utan innehåller fina och näringsrika råvaror enbart från växtriket. Den här innehåller quinoa (vita och svarta quinoafrön), kikärtor med sesam, vitlök, rödkål, morötter, kokt broccoli, gul morot, salladsmix (rosé- och frissésallad) och granatäppeldressing. 

 Wobble n Shake Quinoa

#5. Plocka ihop din egen lunchlåda

I vårt lösviktssortiment hittar du en rad glutenfria luncher. Här väljer du själv vilka rätter du vill kombinera. Rekommenderar en tur till vår egen butik Bosphorus Meze Store nere i Hötorgshallen i Stockholm. Ett förslag på glutenfria rätter att kombinera i din lunchlåda: Falafel, fårost med grillade grönsaker, hummus, och kanske en klick mynta och vitosttzatziki? Är du extra hungrig passar de marinerade lammspetten bra till.

Glutenfri lunch