Personalen ger sina bästa tips inför sommarens grill

tips inför sommarens grill

En sommar utan doft av kolgrill är knappast en riktig sommar. Oavsett om du väljer att grilla kött, fisk eller helt växtbaserat så har vi på Bosphorus matkluster tillbehören. Och vem har inte bättre koll på våra tillbehör än vår egen personal? Så vi passade på att fråga tre av våra medarbetare om deras egna bästa tips inför sommarens grill.

Först ut är Linda Veggetti som är butikschef för vår Meze Store i Hötorgshallen:

– Mitt första tips på tillbehör är våra grillade grönsaker som jag anser passar till precis allt som en grillning har att erbjuda. Det är ett nyttigt alternativ som är smakrikt och varierande eftersom den består av en blandning av olika grönsaker.

Linda fortsätter:
– Min andra favorit är vår tzatziki med mynta och vitost, Canki. Den är fräsch, syrlig, passar till alla grillrätter och kan även användas som dressing till en fräsch sommarsallad. Gifter sig bra med lammkött!


Grillade medelhavsgrönsaker och tzatziki med mynta och vitost är Lindas favoriter.

Sebastian Södergren jobbar tillsammans med Linda i Bosphorus Meze Store i Hötorgshallen, och tipsar dagligen kunder om olika grilltillbehör.

– Min favorit är rostade kikärtor med aubergine. I och med att den svenska grillen oftast ackompanjeras med olika mejeri- och köttprodukter så tycker jag att det är viktigt med något syrligt och fräscht till. Denna rätt ligger i granatäppelsirap som har en väldigt härlig, nästan kolaaktig, syra! Funkar väldigt bra till framförallt kött, men också för att blanda ner i salladen.

En annan favorit Sebastian vill tipsa om är Mamaganush, tzatziki med zucchini och valnötter:
– Tzatziki har varit en sommarklassiker i några år nu och varit den enda anledningen till att turkisk youghurt har blivit en stapelvara i de svenska hushållen. Men om man istället byter ut den något tråkiga gurkan mot zucchini och valnötter, vilka är brynta, får du en yoghurtsås med en helt annan karaktär. Den lilla beskan ifrån valnötterna funkar superbra tillsammans med vitlöken och zucchinin har en helt annan textur än en gurka! En riktig fullträff och en framtida klassiker, i alla fall hos mig!


Sebastians grillbtillbehörfavorit: rostade kikärtor med aubergine.

Talita Basmacis jobbar med ekonomi och försäljning på Bosphorus matkluster – här kommer hennes tips inför sommarens grill:

– En grillning utan röror är inte en riktig grillning. För mig är röror det bästa tillbehöret när man grillar. Oavsett om man grillar kött, kyckling eller grönsaker så passar röror in. Röror som Pikant paprikaröra – Ezme, Klassisk Tzatziki – Cacik eller Rose Humus är enligt mig ett måste att ha som tillbehör. Det jag även älskar med rörorna är färgerna vilket gör att grillningen inte bara smakar gott utan även blir supersnygg.

Talita har även ett mycket bra festtips:
– En annan anledning till varför röror är det bästa är att när man har grillfest så är röror ett tillbehör som kan följa med under hela bjudningen. De passar både till mingel innan maten (t ex röror med pitachips) och även under själva huvudrätten.


”En grillning utan röror är inte en riktig grillning” om du frågar Talita.

Nu undrar vi förstås vilka som är dina grilltillbehörfavoriter?