Tips: färdiglagad lunch som inte behöver värmas

lunch som inte behöver värmas

Under de ljusa årstiderna finns det knappast något skönare än att sitta utomhus och äta lunch. Pulsen går ner och man kopplar bort jobbet helt för en stund. Men det kan vara lite knepigt att hitta bra färdiglagad lunch som inte behöver värmas. Här tipsar vi om kall och hälsosam färdigmat till jobblunchen, middagen på uteplatsen eller picknicken i parken.

#1. Ett hopplock av olika meze-rätter

Är man flera som ska äta så funkar plockmat allra bäst. Man väljer det man gillar och skippar resten. Meze går att kombinera nästan hursomhelst – och det mesta kan ätas kallt. Se till att ladda upp med några kalla röror, kanske några piroger eller knyten och en härlig sallad så blir mixen av olika konsistenser perfekt. Vår mat i lösvikt finns i välsorterade butiker och i vår egen Meze store i Hötorgshallen, Stockholm.

#2. Bosphorus smartmeals

Våra smartmeals är en perfekt lunch som inte behöver värmas. De består av en blandning av våra allra mest populära mezerätter – det är färdigpackad färsk mat redo att äta på språng. I dagsläget finns fem olika varianter att välja på. Oavsett om du vill äta veganskt, vegetariskt eller med kött har vi något för dig.

#3. Färdiga sallader

Det kanske säger sig självt men om det har gått lång tid sedan du sist köpte en färdig sallad är det kanske dags att prova igen. Det har hänt en del senaste åren. Idag finns ett stort utbud att välja på och många olika varianter. Vi på Bosphorus har till exempel en helt ny serie, Wobble ’n Shake, som består av ett gäng helt växtbaserade sallader i regnbågens alla färger.

Smaklig måltid!