Tabbouleh – ett vårigt tillbehör med smak av medelhavet

tabbouleh

Känner du att din fantasi när det kommer till matlagning inte är vad den borde under årets varma månader? Det är förståeligt. Du har kämpat dig igenom vardag och kyla en hel vinter och behöver koppla av lite. Men det finns enkla knep för att få i sig bra och mättande mat – tabbouleh till exempel!

Tabbouleh är ett tillbehör som passar till nästan allt.

Rätten har funnits i mellanöstern ända sedan medeltiden. Ursprungligen kommer den från bergen i Libanon och har så småningom spridits över världen. Antagligen just för att den är så smidig och passar till det mesta. Bland mezerätter skulle man kunna säga att den är lite av kronjuvelen – den som kompletterar piroger, röror, filodegsknyten och pitachips. Men den går att använda som tillbehör till det mesta.

Tabbouleh har en både syrlig och mjuk smak av pressad citron, bulgur, persilja och olja. Bosphorus har en uppdaterad variant i lösvikt som är extra god – den innehåller nämligen också granatäppelsirap, vårlök och chili som ger lite sting. Satsa på den så slipper du hacka och kan fokusera på att bara njuta av många fräscha måltider nu i vår och sommar!