Så minskar vi matsvinnet tillsammans

De senaste åren har matsvinnet fått mer medial uppmärksamhet och smarta lösningar börjar dyka upp – på tiden tycker vi som länge arbetat medvetet för att minska matsvinnet. Genom att ta tillvara på fullgod mat som annars skulle slängas kan man göra ganska stor skillnad för klimatet.

Ett av initiativen är appen Karma, vars syfte är att minska matsvinnet genom att låta människor köpa mat med kort utgångsdatum till lägre pris – mat som antagligen skulle ha kastats annars. På sistone har ett stort antal butiker gått med i appen Karma för att kämpa mot matsvinnet. En av butikskedjorna är Hemköp och de har redan på kort tid kunnat rädda över 6000 varor. Eftersom vi är en Hemköps leverantörer så är det här något vi följer med stor entusiasm.

Vi har sedan starten arbetat aktivt med att tänka miljövänligt i alla led. Vi satsar på växtbaserade maträtter där råvarorna är närodlade och KRAV-märkta. Vi kontrollerar råvarans ursprung via noggrant utvalda leverantörer, närförädlar all mat i vår egen livsmedelsanläggning, kontrollerar noga tillsatserna mot EU:s ekologiska lista och jobbar ständigt med att utveckla mer hållbara förpackningar och etiketter. Vi är inte perfekta, men vi strävar ständigt efter att utveckla oss och bli lite bättre för varje dag.

Har du tips på liknande initiativ för en klimatsmart framtid? Tipsa oss gärna!

Foto från Axfood som ligger bakom konceptet Karma (läs mer här). Du kan även ana våra wraps i bilden.