Så vet du om färdigmaten du köper är nyttig

nyttig färdigmat

Vi förespråkar en sund och balanserad kost, eftersom vi vet att både kropp och psyke mår bäst av det. Därför väljer vi att göra våra färdiga rätter så nyttiga som möjligt. Vi vill inte luras, vi vill bara sprida vår kärlek till god mat. Men hur vet du egentligen om färdigmaten du hittar i mataffären är nyttig? Det finns några saker att hålla utkik efter.

#1. Kolla sockermängd

Dels bör du titta efter hur mycket socker rätten innehåller. När man väl börjar hålla koll på det häpnar man över hur många produkter i matbutiken som innehåller mycket socker – trots att de inte alls smakar sött. Ibland kan socker bli en smakförhöjande faktor men vi ser ingen anledning att ha för mycket av det, eftersom vi vet att våra kunder månar om sin hälsa.

#2. Kolla saltmängd

En annan sak att kika på är saltet. Nyligen skrev vi om att Livsmedelsverket reagerat på att vi äter alldeles för mycket salt vilket leder till många av de vanligaste hälsosjukdomarna i Sverige. Saker som smakar sött och salt vill man ha mer av, och därför fyller många företag sina produkter med det. Vi håller oss alltid inom Livsmedelsverkets rekommenderade dos och medelintaget av salt i våra enportionsrätter är 3 gram per produkt.

nyttig färdigmat

#3. Leta efter regnbågen

Ju fler färger din maträtt innehåller desto större chans är det att den även består av ett varierat och hälsosamt innehåll. En tallrik som är helt beige är sällan någon höjdare. Satsa på en hel regnbåge! Vi lanserade nyligen våra Wobble ’n Shake-sallader som består av växtbaserade ingredienser i regnbågens alla färger.