Instagramkonton som gör oss glada (och hungriga)

Vi älskar mat, och vi älskar andra människor som också älskar mat. På Instagram finns det många sådana personer. Här tänkte vi tipsa om fem stycken konton som vi följer lite extra och som inspirerar oss på olika sätt.

1. Cashew Kitchen

Agnes Cecilia Gällhagen som driver bloggen och instagramkontot Cashew Kitchen är inte bara receptmakare och fotograf, hon fokuserar även på vegetariskt med en hel del veganskt. Eftersom vi på Bosphorus hela tiden strävar efter en allt mer växtbaserad kost så är Agnes bilder och recept en bottenlös inspirationskälla. Att hennes bilder dessutom är helt outstanding gör knappast saken värre.

2. Vegokäk

Annie Månsson heter kreatören bakom bloggen och instagramkontot Vegokäk, och precis som namnet avslöjar består även Annies flöde av mycket veganskt. Allt är vegetariskt och minst 50% veganskt. Det vi gillar med Vegokäk är den avslappnade tonen och inställningen att vegetarisk mat inte behöver vara tråkig eller innebära tolv timmars långkok. Det kan vara gott, vegetariskt och ändå gå snabbt. Precis som vår filosofi på Bosphorus!

3. Zeinas kitchen

Zeina Mourtada är en av vårt lands absolut största matinfluencers. Hon driver bloggen och instagramkontot Zeinas kitchen och delar med sig av recept från hela världen. Här hittar man mängder av favoriter från bland annat Mellanöstern, vilket förstås ligger oss extra varmt om hjärtat.

Du följer väl oss också på Instagram? @bosphorusfood och vår butik i Hötorgshallen @mezestockholm. Vilka är dina instagramfavoriter?