Granskning av färdigpackade sallader

Senaste veckan har media rapporterat om en ny avhandling från SLU, Sveriges lantbruksuniversitet. Denna forskning har undersökt färdigpackade sallader från ett urval leverantörer där man hittat smittoämnen i ett antal sallader.

Vi på Bosphorus välkomnar och uppmuntrar matdebatten och denna typ av undersökningar för att bibehålla och höja kvalitén inom branschen. För oss på Bosphorus är hög kvalité på våra produkter en självklarhet, vi är certifierade enligt FSSC 22000, en kombination av ISO 22000 och IS/TSS 22002-1 standard. Detta innebär att vi arbetar efter tydliga riktlinjer på hur vi kvalitetssäkrar vår produktion och utför, utöver myndigheters kontroller, även själva regelbundna inspektionerna vårt produktionsflöde.

Råvarans ursprung kontrolleras av noggrant utvalda leverantörer, vi förädlar all mat i vår egen livsmedelsanläggning och vi arbetar aktivt med framtagna riktlinjer för att förebygga hälsofaror. Utöver det ansvarar vi själva över vår transport av mat till butikerna, vilket betyder att vi har kontroll över temperatur och andra hälsofaror från råvara ut till butik. 

Produktsäkerheten är något vi är stolta över, något som vi medvetet och noggrant arbetat med sedan start. 

 

Har du vidare frågor är du välkommen att kontakta vår 

marknadsavdelning och pressansvarig  Yasemin Öztenar.
yasemin@bosphorus.se