Därför utgår en av våra mest sålda matlådor genom tiderna

Bosphorus slutar att förädla produkter med sötvattenskräftor för att bidra till arbetet med att skydda kräftbestånden och spridning av sjukdomar till de vilda bestånden. Därmed utgår vår populära -Bulgur Sea- från sortimentet från och med den 17 december 2017. 

Vi på Bosphorus fortsätter att aktivt arbeta mot våra mål att förädla mat enbart på svenska närodlade råvaror, majoriteten av våra produkter ska vara växtbaserade/ eller lakto- ovo vegetariskt. Vi har bland annat som mål att öka antalet ekologiska produkter till 30% till 2020. Fisk och skaldjur är en lika viktig fråga, aldrig har det funnits så lite fisk i våra hav som nu. I linje med våra ambitioner och mål har vi nu valt att sluta förädla vår populära matlåda Bulgur Sea och våra laxspett som finns i Bosphorus lösviktssortiment.

Kräftor

Att vår kräftsallad varit efterfrågad sen vi började förädla den för snart tio år sedan är det ingen tvekan om, kräftor och kräftskivor är som bekant en årlig tradtion. Just signalkräftan kommer ursprungligen från Nordamerika. I Sverige förekommer den främst i södra delarna men finns även i andra delar av landet på grund av illegala utsättningar med spridning av kräftpest som följd. Antalet flodkräftor i Sverige har minskat stadigt till följd av kräftpest och försurning i våra sjöar. Jämfört med början av 1900-talet beräknas nu beståndet av flodkräfta vara nere under 5 procent. Enligt WWF:s fiskeguide rekommenderas konsumenter att fråga efter signalkräftor som kommer från bestånd som inte utgör ett hot mot flodkräftan. För mer information: http://fiskguiden.wwf.se/blog/fiskar/flodkrafta-sotvattenkrafta/

För ytterligare information info@bosphorus.se eller kontakta vår säljkår.

Ladda ner pressmeddelande