5 smarriga tillbehör till grillat – enkelt, gott och mättande

tillbehör till grillat

I fredags var det grillens dag, ett vårtecken lika säkert som körsbärsblom och ljusa kvällar. Därför tänkte vi passa på att tipsa om 5 tillbehör till grillat som passar perfekt till dina våriga middagar, oavsett om du grillar vegetariskt eller kött.

#1. Bönmix

Vår bönmix är ett matigt tillbehör till grillat. Komplettera med en kall röra och kanske även någon annan sallad. Bönmixen innehåller en blandning av det godaste på bönfronten: kikärtor, kidneybönor och gröna sojabönor som är kryddade med chilisås, olivolja och persilja.

#2. Rostade rotfrukter

Rostade rotsaker brukar de allra flesta gilla, de passar till allt, gör kroppen gott och smakar väldigt gott också. Vi har färdiga rostade rotsaker så att du slipper vänta på att de ska mjukna i ugnen. Våra rostade rotsaker innehåller inga konstiga tillsatser eller dolt socker, så det är precis som om du skulle ha gjort jobbet själv!

#3. Grillad majskolv

Hur mysigt är det inte att sitta och gnaga på en majskolv medan solen sjunker över uteplatsen? Även om vi redan har grillat och kryddat den åt dig så går det bra att lägga den på grillen en stund till för den där nygrillade känslan.

#4. Tomat- och mozzarellasallad

De små runda mozzarellabollarna, de färska och smakrika tomaterna, och så lite pesto och godsaker på det – vi vågar säga att också den här klassikern passar till det allra mesta. Fräscht och enkelt!

#5. Goda röror

Ett annat smart tips är att alltid ha några olika röror i kylen. Då är det bara att plocka fram en eller flera när det vankas middag, så får alla kombinera som de vill. Medan någon älskar tzatziki kanske någon annan är sugen på Rose Humus eller paprikaröra med valnötter.

Du hittar våra lösviktsrätter i din välsorterade mataffär eller i vår egen Meze Store i Hötorgshallen, Stockholm.