Om Bosphorus

Lär känna Bosphorus

En producent – tusen smaker 

Bosphorus matkluster har utvecklat färska och innovativa matkoncept efter nutidens behov under ett och samma tak i ett decennium. Vår historia tog fart redan för femton år sedan när vi startade upp en liten cateringverksamhet i Stockholm. Bosphorus specialitet var då att tillaga moderna rätter baserad på mångtusenåriga recept från Mellanöstern. Sedan dess har vi fortsatt skapa unika matkoncept från grunden som förmedlar livskvalitet.

Idag är Bosphorus en komplett leverantör med ett brett sortiment av kylda maträtter inom hela Sverige. Och det är just vår passion för mat som driver och inspirerar oss till att erbjuda kvalitativ och variationsrik färsk mat. Vi vet att råvaror som fått kärlek och omsorg också ger godast smak, därför tillagar vi all mat utan några tillsatta konserveringsämnen, med naturlig hållbarhet och naturligt nyttiga råvaror. Idag är våra produkter ett självklart val i den moderna färdigmatskylen och hos den matmedvetna konsumenten.

Färsk mat är som bekant redan ett etablerat segment och i ständig frammarsch inom livsmedelsindustrin. Ändrade klimatförhållanden, miljömedvetenhet samt hälsofördelar med mat har bidragit till matmedvetna slutkonsumenter. Att konsumenter fått upp ögonen för livsmedelsfrågor både globalt, nationellt och inte minst lokalt perspektiv, är något vi värdesätter och uppmuntrar. Med kunskap, ambition och mångfald vill vi bana vägen för framtidens matbehov.

 

 

ISO certifierad

Att arbeta med färsk mat och livsmedel ställer höga krav på kvaliteten, livsmedelssäkerhet och hantering. Bosphorus är certifierade enligt FSSC 22000, en kombination av ISO 22000 och IS/TSS 22002-1 standard. Det betyder att det finns tydligt framarbetade riktlinjer för hur kvalitetsarbetet ska bedrivas och utvecklas på Bosphorus . Vi har kontroll på alla steg i livsmedelskedjan och är noggranna med att säkra alla led i processen. 

 

ISO certifierade
vinbladsodling

 

En pålitlig partner

Vi är ett företag som tar ansvar och har inflytande över hela livsmedelskedjan, från jord till bord. Råvarans ursprung kontrolleras av noggrant utvalda leverantörer, vi närförädlar all mat i vår egen livsmedelsanläggning och vi arbetar aktivt med framtagna riktlinjer för att förebygga hälsofaror. Produktsäkerheten är något vi är stolta över!

 

Kvalitetsarbete 

Sedan tidigare har vi även haft riktlinjer som innebär att vi utesluter all användning av GMO ingredienser, industriellt framställda transfetter och smakförstärkare (så som glutamat). Vi satsar på närodlade och KRAV-märkta råvaror inom möjliga produktområden och är anslutna till REPA. På Bosphorus matkluster arbetar vi ständigt med utvecklingen av näringsinnehåll, råvaror, ingredienser och inte minst att tillsatserna skall granskas mot EU:s ekologiska lista. Därmed tar Bosphorus AB ansvar för att producera säker och ren livsmedel.

Bosphorus mat

Bosphorusfamiljen

Bosphorus tillhör idag en av de medelstora producenterna inom segmentet kyld färdigmat. Vårt långsiktiga engagemang, uppbyggandet av en säker livsmedelsanläggning och produktion av hög standard och kvalité speglas i alla våra produkter. Bosphorus matkluster har de bästa förutsättningarna för att axla en betydande roll i utvecklingen mot en hållbar framtid. Vi tror att delaktighet, dialog och kvalité går hand i hand. Tillsammans med  fantastiska medarbetare har vi skapat en matoas med mycket hjärta och passion. Välkommen med på vår matresa. /Serdar Öztenar, VD