Bosphorus har växtvärk

Posted on Leave a commentPosted in Framtiden, Lediga tjänster

Vi växer så det knakar! Vill du hänga med på vår matresa?
Just nu har vi flera lediga tjänster inom områdena:
Försäljning och kundsupport (del/heltid)
Administration och kundsupport (del/heltid)
Försäljning med kunskap inom visuell kommunikation/ Adobe paketet (deltid)
Butiksbiträde (deltid)
Extrapersonal till vår Meze Store centralt i stan.

Vi söker positiva medarbetare med relevant kunskap och motivation.
Vi tar också emot spontanansökningar och unga drivna medarbetare som vill utvecklas!
Berätta varför just du skulle passa hos oss? Skicka din ansökan till:
info@bosphorus.se märk med ”Arbetsansökan

Har du frågor? Mejla yasemin@bosphorus.se

Välgörande mat på tallriken!

Posted on Leave a commentPosted in Framtiden, Matblogg, Vegetariskt

Nu finns vår nya katalog ute med alla våra matkoncept! Bosphorus matkluster 2017 💚 

 

Tänk att maten på din tallrik faktiskt gör skillnad. Skillnad för bonden som investerar i ekologiska odlingar, för miljön, djuren, din hälsa och till och med ditt humör. Och hållbar mat är både nyttigt och gott! Vi strävar ständigt efter att utveckla våra matkoncept, det är mer ekologiska råvaror och närodlade eller svenska. Majoriteten av våra maträtter är plantbaserade, grönsaker, frukt, baljväxter och olika sädesslag. 🍆🍋🌱 Utan tillsatta konserveringsmedel och köttet kommer från svenska gårdar.Vi vill helt enkelt erbjuda ett nyttigt, gott och klimatsmart alternativ. Och ja, färdigmat kan vara hälsosamt om den tillagas med kärlek och omtanke.

När Bosphorus startades för över femton år sen var vi ett litet familjeföretag som hade stor passion för mat. Att länka samman människor och matkultur och erbjuda hälsosam och bra mat gav oss kraft att skapa något vi faktiskt tror på. Då introducerade vi bulgur och handrullade vinbladsdolmar som alternativ till fryst mat och snabbmaten. Än idag bär vi stolt med oss samma kärlek och tanke om att vi vill inspirera till att äta välgörande mat. Erbjuda alternativ och helhetskoncept till bland annat återförsäljare, skolor och sjukhus och dig som konsument. 

Häng med oss på vår fortsatta matresa! På Bosphorus matkluster vill vi inspirera och inspireras till att alltid arbeta mot framtidens hållbara matkoncept. För tillsammans skapar vi framtiden, och maten är en stor del av den. 🌱

•Vad vill du helst äta till lunch?
•Vad tycker just du är viktigast på tallriken?
•Vill du äta mindre processat mat och mer raw food?

 

Maträtten – Saksuka

Posted on Leave a commentPosted in Matblogg, Vegan, Vegetariskt

Mat har genom alla tider varit mycket fantasifull, alltifrån utseende, innehåll till kreativa namngivningar. Saksuka är en sådan maträtt. "sak" "suka" "sak" osv. är ett uttryck för att hacka något i småbitar, att tärna maten. Ett alternativ till uttrycket kan vara "chop, chop".

Saksuka är vår veganska grönsaksgryta i en mustig hemmagjord tomatsås.

Granskning av färdigpackade sallader

Posted on Leave a commentPosted in Forskning, Pressmeddelande

Senaste veckan har media rapporterat om en ny avhandling från SLU, Sveriges lantbruksuniversitet. Denna forskning har undersökt färdigpackade sallader från ett urval leverantörer där man hittat smittoämnen i ett antal sallader.

Vi på Bosphorus välkomnar och uppmuntrar matdebatten och denna typ av undersökningar för att bibehålla och höja kvalitén inom branschen. För oss på Bosphorus är hög kvalité på våra produkter en självklarhet, vi är certifierade enligt FSSC 22000, en kombination av ISO 22000 och IS/TSS 22002-1 standard. Detta innebär att vi arbetar efter tydliga riktlinjer på hur vi kvalitetssäkrar vår produktion och utför, utöver myndigheters kontroller, även själva regelbundna inspektionerna vårt produktionsflöde.

Råvarans ursprung kontrolleras av noggrant utvalda leverantörer, vi förädlar all mat i vår egen livsmedelsanläggning och vi arbetar aktivt med framtagna riktlinjer för att förebygga hälsofaror. Utöver det ansvarar vi själva över vår transport av mat till butikerna, vilket betyder att vi har kontroll över temperatur och andra hälsofaror från råvara ut till butik. 

Produktsäkerheten är något vi är stolta över, något som vi medvetet och noggrant arbetat med sedan start. 

 

Har du vidare frågor är du välkommen att kontakta vår 

marknadsavdelning och pressansvarig  Yasemin Öztenar.
yasemin@bosphorus.se

 

Bli vår sol

Posted on Leave a commentPosted in Vegetariskt

Vad innebär det att vara ambassadör för Bosphorus?

Som ambassadör representerar du vårt varumärke i Sverige. Du står för våra sunda värderingar. Du sprider vårt budskap på webben, sociala medier och till kamrater och likasinnade.

Vem kan bli ambassadör?

Många verkar tro att du behöver ha många följare/läsare på t.ex din blogg eller instagram, men det är inget vi tror på. Vi tror snarare på att du verkligen gillar vår mat och kan stå för vårt varumärke. Då blir det ett ärligt samarbete, någon vi värdesätter allra högst. För oss handlar det om vilja, engagemang och vilken inställning man har. 

Vill du vara med?

Mejla info@bosphorus.se och skriv en motivering om varför du skall ingå i Bosphorus matklusters team Sverige. Ange rubriken ”Ambassadör” i ditt mejl.

Hälsosam färdigmat?

Posted on Leave a commentPosted in Smartmeals

Tankar från Bosphorus...

Vi tror på att mat ska vara förknippat med njutning och bidra till hälsa och välmående, både fysiskt och mentalt. Det betyder att vi har ett stort ansvar när vi kombinerar våra färdigmatsmenyer. Meningen är att vi vill göra det lätt för dig att välja hälsosam mat, och ja, trots att det är ”färdigmat” så är det livsmedel som är både vällagad, nyttig och färsk. Mycket av vår mat är förädlad av näringsrika livsmedel, som bönor, baljväxter, grönsaker och nyttiga oljor.  Ordet ”livsmedel” betyder ju faktiskt ordagrant ”medel för liv”, och de är precis vad vi tar fasta på när vi tillagar vår mat.

 
Då och Nu

Medvetenheten kring kosthållning fortsätter att öka, mycket handlar om att återgå till det naturliga och mindre komplexa. Oavsett om vi arbetar, är på resande fot, tränar eller latar oss framför en ny netflixserie, är maten ett livsviktigt inslag för att vi ska orka och må bra. För femton år sedan började vi närförädla Bosphorus bulgursallader och då var exempelvis råvaran bulgur relativt okänt i Sverige. Sen dess har vi fortsatt att testa nya smaker och ta in medelhavsinspirerad kost i vårt sortiment. Idag har vi ett sprakande smörgåsbord med unika färdigmaträtter gjorda på hälsosamma råvaror. Vi ser fortfarande ett behov av variationsrik och färsk mat, inte minst inom vård, skola och omsorg. Det, och vår passion för mat motiverar oss till att fortsätta närförädla mat vi verkligen tror på.

Bidra till framtiden – 2017

Posted on Leave a commentPosted in Framtiden

Vi har under åren stöttat olika organisationer som en del i vår strävan att vara ett socialt ansvarstagande företag. Behovet av humanitär hjälp, utbildning men framförallt omtanke är nödvändigt, och vi tror på gemenskap. Att hjälpa på ett eller annat sätt känns viktigt för oss. 2016 valde vi att stödja Läkare utan Gränser. Vi värnar om Läkare utan Gränser och genom att stödja organisationen hoppas vi kunna hjälpa de i deras viktiga och fantastiska arbete.

"Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där vi behövs mest. Vi bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet."

Nu under 2017 kommer vi att fortsätta stötta ännu fler organisationer. Har du något förslag, är det någon organisation du verkligen tror på? Lämna gärna en kommentar så ska vi göra vårt yttersta till att hjälpa de organisationer som bidrar till en värld vi alla ska kunna leva i. 

/ Serdar Öztenar Verksamhetsdirektör 

Fördelar med medelhavskost

Posted on Leave a commentPosted in Smartmeals, Vetenskap

Medelhavskost

Olivolja, nötter, fisk, frukt och grönsaker – allt detta   är en del utav den naturliga medelhavskosten. Vi vet sedan tidigare att forskningar pekar på en rad fördelar med en ”medelhavsdiet”. Nu har en ny omfattande studie publicerats i Nederländerna och enligt den kan medelhavskost också minska risken för bröstcancer.

”Vår forskning kan bidra till att belysa hur kostvanor kan påverka cancerrisken. Vi fann en stark koppling mellan medelhavsdiet och minskad risk för östrogenreceptornegativ bröstcancer hos postmenopausala kvinnor. Den typ av bröstcancer som vanligtvis har sämre prognos än andra typer av bröstcancer”säger professor Piet van Den Brandt, den ledande forskaren bakom studien på Brandt of Maastricht University, till SVT.

Köttkonsumtion och ökad antibiotikaresistent

Posted on Leave a commentPosted in Pressmeddelande

Antibiotikaresistensen ökar både utrikes och inrikes. Enligt Världshälsoorganisationen, WHO, används det globalt mer antibiotika till friska djur än till sjuka människor.

Med anledning av att Världsnaturfonden WWF:s nyligen publicerade Köttguide 2016 och diskussionen kring antibiotika i kyckling, vill vi som livsmedelstillverkare bidra med information angående våra produkter och köttkonsumtion.

Vår Kyckling

Vi är övertygade om vikten av en hållbar köttkonsumtion, därav har vi sedan två år tillbaka påbörjat en process att övergå till svenskt kött och kyckling samt fler svenska råvaror. Idag är flera av våra produkter märkta med Svenskt köttmärkningen och majoriteten är helt vegetarisk eller vegan. Idag består vår produktion med kyckling från Thailand i ringa omfattning. Vi kan säkerställa att denna leverantör garanterar att det inte förekommer antibiotika i fodren. Verksamheten i dessa anläggningar är certifierade och beprövade, något vi även säkerställt genom ett personligt besök av Bosphorus AB:s ledning. För att erhålla mer information vänligen kontakta oss.

 

Vårt ansvar

Vi tar vårt producentansvar på största allvar och följer ständigt utvecklingen och informationen i dessa frågor för kunna göra hållbara och ansvarsfulla val med hänsyn till människors, klimatets och djurens välfärd.

Att uppmärksamma kontrollarbetet och att djurvälfärdskraven efterlevs även inom EU och Sverige bör däremot bli en mer prioriterad fråga. Det är något vi som svensk matproducent arbetar för att öka medvetenheten kring, framförallt vad våra barn stoppar i sig. Kommuner och landsting bör kunna förhandla bättre mat till skolor och sjukhus som är både miljöanpassad, närförädlad och av hög kvalité.

 

Vår passion är mat och vi strävar efter att erbjuda ett smart matutbud, där du som konsument ska kunna välja hälsosamma, naturliga och vegetariska alternativ till istället för den traditionella färdigmaten.

 

Läs Köttguiden här!

 

/Livmedelssäkerhetsgruppen

Bosphorus produktiosbolag

08-619 00 40