Nyheter

God Jul & Gott Nytt 2018

Posted on

Ett stort tack till alla våra kunder som varje år ger oss förtroendet att tillaga och arbeta med det vi älskar – färsk mat.

Förändring och utveckling har genomsyrat vår verksamhet 2017. Fokus har legat på några av våra hjärtefrågor – livsmedelssäkerhet, innovation, socialt ansvar och hållbar produktutveckling. Nu blickar vi fram emot ett nytt år i jubileumsanda. Bosphorus fyller 15 år och det ska vi fira men utmaningen fortsätter att presentera ännu bättre och medvetna produkter. En utmaning vi mer än gärna tar oss an!

En riktigt god julhelg med mycket mat och kärlek önskar vi er alla.

Varma helghälsningar från Bosphorus-teamet!

God jul gott nytt 2018

Nyheter

DÄRFÖR UTGÅR EN AV VÅRA MEST SÅLDA MATLÅDOR GENOM TIDERNA

Posted on

Bosphorus slutar att förädla produkter med sötvattenskräftor för att bidra till arbetet med att skydda kräftbestånden och spridning av sjukdomar till de vilda bestånden. Därmed utgår vår populära -Bulgur Sea- från sortimentet från och med den 17 december 2017. 

Vi på Bosphorus fortsätter att aktivt arbeta mot våra mål att förädla mat enbart på svenska närodlade råvaror, majoriteten av våra produkter ska vara växtbaserade/ eller lakto- ovo vegetariskt. Vi har bland annat som mål att öka antalet ekologiska produkter till 30% till 2020. Fisk och skaldjur är en lika viktig fråga, aldrig har det funnits så lite fisk i våra hav som nu. I linje med våra ambitioner och mål har vi nu valt att sluta förädla vår populära matlåda Bulgur Sea och våra laxspett som finns i Bosphorus lösviktssortiment.

Kräftor

Att vår kräftsallad varit efterfrågad sen vi började förädla den för snart tio år sedan är det ingen tvekan om, kräftor och kräftskivor är som bekant en årlig tradtion. Just signalkräftan kommer ursprungligen från Nordamerika. I Sverige förekommer den främst i södra delarna men finns även i andra delar av landet på grund av illegala utsättningar med spridning av kräftpest som följd. Antalet flodkräftor i Sverige har minskat stadigt till följd av kräftpest och försurning i våra sjöar. Jämfört med början av 1900-talet beräknas nu beståndet av flodkräfta vara nere under 5 procent. Enligt WWF:s fiskeguide rekommenderas konsumenter att fråga efter signalkräftor som kommer från bestånd som inte utgör ett hot mot flodkräftan. För mer information: http://fiskguiden.wwf.se/blog/fiskar/flodkrafta-sotvattenkrafta/

För ytterligare information info@bosphorus.se eller kontakta vår säljkår.

Ladda ner pressmeddelande

Färdigpackat

HÖSTNYHETER

Posted on

Nu är det dags igen, hösten är på väg in mot landet och vädret börjar bli svalare. Solen skiner inte lika starkt längre men här på Bosphorus bubblar och sjuder det för fulla kastruller. För nu är det äntligen dags för oss att presentera våra senaste tillskott i vårt stora sortiment. Ett helt nytt koncept – färsk färdigmat! 

Wobble n’ Shake är en fräsch shakesallad och det senaste tillskottet i Bosphorus matklusters färska färdigmatssortiment. En vegansallad i lager som en regnbåge är inte bara iögonfallande utan innehåller fina och näringsrika råvaror enbart från växtriket. Kombinera bassalladen med en Wobble n’ Shake topping, Feta & Veggie eller Chicken & Feta för att göra salladen ännu godare. Med det enkla konceptet skaka, vänd och vrid metoden fördelas den underbara granatäppeldressingen i den perfekta salladsboxen utan kladd. En vegansallad som vi är stolta över att presentera för alla matmedvetna.

Ser snygg och fräsch ut i disken!
Unikt och roligt  koncept som kommer
attuppskattas av era kunder.

Wobble ´n Shake sortiment

Nyheter

NYA LÖSVIKTSRÄTTER

Posted on

Nu är det äntligen dags för oss att presentera våra senaste tillskott till vårt lösviktssortiment.

Våra plättar som tidigare har varit en succé har nu fått sällskap av tre nya plättar, Frijolesplättar, som är en mexikansk plätt, Brassicaplättar som är en kålplätt och Aburgineplättar.

Vi har också sett till att uppdatera vår berömda haricoversallad som nu har blivit krispigare och med sesam. En fullständig nykomling som tillsätts i sortimentet är vår gyllengula majskolv som kommer finnas i två varianter, en marinerad och en stekt. Utöver detta har vi även tre nya, härliga röror som kommer tillkomma i sortimentet. Vi har en roseröra som är en hummusröra gjord på rödbetor, en fantastisk chiaröra som är gjord på creme fraiche och utan vitlök och slutligen en rolig mexikansk salsa som är perfekt till tacosen på fredag.

Matblogg

Fredagsmys från Hötorgshallen

Posted on

Krispiga pitachips

Den klassiska chipsskålen må vara smaskig men nu i sommar- och grilltider är det dags att prova något nytt och nyttigt. Byt ut chipsen och den kladdiga chipsdippen mot fem olika röror med smak av Medelhavet istället, tipsar Hötorgshallens blogg. 

Grillade pitachips med lite krydda på är ett mycket prisvärt alternativ till chipspåsen. Perfekt för picknicken också!

På bild fem olika röror från Bosphorus Meze Store i Hötorgshallen
Paprikaröra med valnötter – Murafi
Mynta & vitosttzatziki – Canki
Grillad aubergine-röra – Babga
Morots-tzatziki
Olivtapenade

Ambassadör

Ambassadör 2017

Posted on

Bosphorus inleder samarbete med sprintkajaker

Vintern har äntligen tynat bort och vattnet är spegelblankt ute på Vaxholm. Nu är säsongen i gång på allvar. Det tränas inför Sommar OS och paddlas närmare 15 pass i veckan. Det är tävlingar, träningar och övning i mental uthållighet – med andra ord är det en elitidrottares vardag.

Vi är stolta att presentera en av dessa elitidrottare som ny profil och ambassadör för Bosphorus matkluster. Erik Sanbacka är en av Sveriges främsta sprintkanotister och han kommer under vårt samarbete fylla på energiförrådet med våra närförädlade Smartmeals lådor, bland annat Urban Green. Vi ser fram emot ett fantastiskt samarbete med en sådan proffsig idrottsutövare och att utvärdera vilken effekt våra matlådor har på en elitidrottare. Något vi kommer att dela med oss utav i höst.

 

 

Framtiden

Bosphorus har växtvärk

Posted on

Vi växer så det knakar! Vill du hänga med på vår matresa?
Just nu har vi flera lediga tjänster inom områdena:
Försäljning och kundsupport (del/heltid)
Administration och kundsupport (del/heltid)
Försäljning med kunskap inom visuell kommunikation/ Adobe paketet (deltid)
Butiksbiträde (deltid)
Extrapersonal till vår Meze Store centralt i stan.

Vi söker positiva medarbetare med relevant kunskap och motivation.
Vi tar också emot spontanansökningar och unga drivna medarbetare som vill utvecklas!
Berätta varför just du skulle passa hos oss? Skicka din ansökan till:
info@bosphorus.se märk med ”Arbetsansökan

Har du frågor? Mejla yasemin@bosphorus.se

Framtiden

Välgörande mat på tallriken!

Posted on

Nu finns vår nya katalog ute med alla våra matkoncept! Bosphorus matkluster 2017 💚 

 

Tänk att maten på din tallrik faktiskt gör skillnad. Skillnad för bonden som investerar i ekologiska odlingar, för miljön, djuren, din hälsa och till och med ditt humör. Och hållbar mat är både nyttigt och gott! Vi strävar ständigt efter att utveckla våra matkoncept, det är mer ekologiska råvaror och närodlade eller svenska. Majoriteten av våra maträtter är plantbaserade, grönsaker, frukt, baljväxter och olika sädesslag. 🍆🍋🌱 Utan tillsatta konserveringsmedel och köttet kommer från svenska gårdar.Vi vill helt enkelt erbjuda ett nyttigt, gott och klimatsmart alternativ. Och ja, färdigmat kan vara hälsosamt om den tillagas med kärlek och omtanke.

När Bosphorus startades för över femton år sen var vi ett litet familjeföretag som hade stor passion för mat. Att länka samman människor och matkultur och erbjuda hälsosam och bra mat gav oss kraft att skapa något vi faktiskt tror på. Då introducerade vi bulgur och handrullade vinbladsdolmar som alternativ till fryst mat och snabbmaten. Än idag bär vi stolt med oss samma kärlek och tanke om att vi vill inspirera till att äta välgörande mat. Erbjuda alternativ och helhetskoncept till bland annat återförsäljare, skolor och sjukhus och dig som konsument. 

Häng med oss på vår fortsatta matresa! På Bosphorus matkluster vill vi inspirera och inspireras till att alltid arbeta mot framtidens hållbara matkoncept. För tillsammans skapar vi framtiden, och maten är en stor del av den. 🌱

•Vad vill du helst äta till lunch?
•Vad tycker just du är viktigast på tallriken?
•Vill du äta mindre processat mat och mer raw food?

 

Matblogg

Maträtten – Saksuka

Posted on

Mat har genom alla tider varit mycket fantasifull, alltifrån utseende, innehåll till kreativa namngivningar. Saksuka är en sådan maträtt. "sak" "suka" "sak" osv. är ett uttryck för att hacka något i småbitar, att tärna maten. Ett alternativ till uttrycket kan vara "chop, chop".

Saksuka är vår veganska grönsaksgryta i en mustig hemmagjord tomatsås.

Forskning

Granskning av färdigpackade sallader

Posted on

Senaste veckan har media rapporterat om en ny avhandling från SLU, Sveriges lantbruksuniversitet. Denna forskning har undersökt färdigpackade sallader från ett urval leverantörer där man hittat smittoämnen i ett antal sallader.

Vi på Bosphorus välkomnar och uppmuntrar matdebatten och denna typ av undersökningar för att bibehålla och höja kvalitén inom branschen. För oss på Bosphorus är hög kvalité på våra produkter en självklarhet, vi är certifierade enligt FSSC 22000, en kombination av ISO 22000 och IS/TSS 22002-1 standard. Detta innebär att vi arbetar efter tydliga riktlinjer på hur vi kvalitetssäkrar vår produktion och utför, utöver myndigheters kontroller, även själva regelbundna inspektionerna vårt produktionsflöde.

Råvarans ursprung kontrolleras av noggrant utvalda leverantörer, vi förädlar all mat i vår egen livsmedelsanläggning och vi arbetar aktivt med framtagna riktlinjer för att förebygga hälsofaror. Utöver det ansvarar vi själva över vår transport av mat till butikerna, vilket betyder att vi har kontroll över temperatur och andra hälsofaror från råvara ut till butik. 

Produktsäkerheten är något vi är stolta över, något som vi medvetet och noggrant arbetat med sedan start. 

 

Har du vidare frågor är du välkommen att kontakta vår 

marknadsavdelning och pressansvarig  Yasemin Öztenar.
yasemin@bosphorus.se